Kasvinviljely

2021 kylvettiin ensimmäistä kertaa riistapellot tilan pienimmille lohkoille. Lohkojen riistapeltokäyttöä perusteltiin lohkojen etäisyydellä maantiestä ja sillä, että ne ovat metsän ympäröimiä pienia lohkoja.

Vuonna 2020 tilan peltopinta-alaa kasvatettiin ostamalla naapuritilan myyntiin tulleet pellot.

2018 vuoden viljelyssä kokeillaan Wappu-kevätvehnän mahdollisuuksia leipävehnän tuotantoon jaetun lannoituksen tekniikalla.

Kasvinviljelyn työkaluna tilalla käytetään Suonentiedon Agrineuvos-ohjelmaa.

Ohjelman käyttökokemukset ovat olleet hyvinkin positiivisia ja ohjelma on ollut käytössä jo runsaat kymmenen vuotta.

EU-tukihakemukset palautetaan sähköisinä ja Vipu-palvelun sekä Agrineuvos-ohjelman yhteistyö on ollut saumatonta.

Vuonna 2014 hankittiin Agrineuvokseen lisäominaisuus, Agrismart, joka mahdollistaa viljelytoimenpiteiden päivittämisen matkapuhelimen välityksellä suoraan traktorista. Agrismart tarjoaa myös automaattisen varmistuksen (back-up) Agrineuvos-ohjelmalle.

Agrismartin käytöstä luovuttiin vuoden kokeilun jälkeen. Agrismart oli liian hankala käyttää, käyttöliittymä oli kömpelö ja liian insinöörimäinen. Agrismartin kohdalla jäi voimakkaasti se vaikutelma, että ohjelman kehityksessä oli unohdettu käyttäjä kokonaan.

Maatalouden kirjanpito-ohjelmaksi valittiin Softsalon Tilituki Mini Pro. Kirjanpito-ohjelma tullaan ottamaan käyttöön vuoden 2016 alkupuolella.

Tilituki Mini Pro ohjelmalla on nyt tehty vuoden 2016 kirjanpito ja ohjelman käytön helppous oli suurin yllätys. Paluuta manuaalisen käsintehtyyn kirjanpitoon ei varmasti jouduta tekemään.

Wappu.bmp